петък, 7 септември 2012 г.

Картичка за рождения ден на братчето

Нямах идея за картичката за рождения ден на Цеци, освен едно календарче, на което да му оградя датата. И оттам тръгна всичко. Не е за разправяне, че я правих цял ден, защото я измислях и променях до последно. Накрая резултатът ми хареса. :)

За основа използвах извъхредно твърд картон, останал от опаковка на нещо някога. Бирен картон ще свърши същата работа. От предната страна е календар на септември тази година, а от задната - календар на септември в годината, в която се е родил.


Календарът направих от изрезки от истински календар, а прозрачната лента за датата от два цвята пластмасово фолио на листове А4, което се продава по добре заредените книжарници и магазинчета за хоби материали и макети.

Исках да изглежда ретро отзад, захабеничко, като предметите в детството ни. На лично усещане го постигнах.


Освен ретро хартиите на "echo park", за състаряването използвах и малко дистрес мастила, които мацах пестеливо на петна за по-автентично. Името на месеца го писах в много популярния едно време стил на техническото писане с един маркер, който се оказа не особено изсъхващ и докато работех, си омазах пръстите и оставих отпечатъци по тази страна - много ефектни дефекти се получиха. :)

В овалната рамка напъхах подвижна част от хартия с десен на ретро фотоапарати, много подходящо като се има предвид, че висшето образование на рожденника е свързано изцяло със снимане. Оставих един фотоапарат за хващане и изтегляне и в обектива му залепих едно от любимите ми "очи на бройка", които се движат. :)


На гърба на подвижната част написах дълъг списък с бебешки неща за купуване и една от любимите ми негови бебшки снимки, още повече че помня деня, в който я направиха. Датата на термина е оградена в кръгче, а той бе така добре организиран (нали е Девичка), че да се роди точно на термина си. :)За финал сложих и една мъничка снимчица на тазгодишния календар. Тя трябваше да е както изглежда сега, но пък защо не и както е изглеждал тогава? Външността ни се променя в течение на целия ни живот, затова е добре да не се привързваме твърде много към нея или да идентифицираме личността си с външния си вид.

Ето го и него - забавният рожденник, който показа, че си е все "същият":


Честит рожден ден, Цеци! :*

(Кака ;)


2 коментара:

 1. Усещам, че сме от една порода!!! Това, което си направила е страхотно!!!! Поздравявам те от сърце за желанието да подариш емоция и радост на брат си! Невероятно е!!!
  Кате, ти определено трябва да имаш деца! При това много!!! Такава любов трябва да бъде изградена в повече сърца, а като жени най- добре знаем, че това е един от най- лесните начини!
  Поздравявам те!!!!!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. От една порода сме, Нине! Въобще не бива да ти минават други мисли! Ти само си ела, пък ще видиш, колежке! ;) Колкото до картичките, аз правя на всички, които обичам, само дето не им нацелвам баш рождените дни. Ето, сега идва на майка, обаче хич не мога и една идея да родя.

   Колкото до любовта, любов може да се даде на всяко сърце, което е поне малко отворено в този момент. :) Децата едва ли ще са много - колкото повече, толкова по-малко време и индивидуално внимание, пък това не е точно в мой стил. :) Но бих те посъветвала и теб същото. ;)

   Изтриване