сряда, 3 октомври 2012 г.

Картичка за рождения ден на мама

С времето започвам да откривам собствения си стил в правенето на разни творчески неща. Обичам нетрадиционните форми, странни приумици, картичките да приличат по нещо на играчки - да има с какво да се занимае и заиграе човек, да има обемни и подвижни елементи...

Картичката за рождения ден на мама тази година е повече от странна. Формата не е моя "измишльотина", а на съпруга ми. Понеже мама стана на 55 (пожелавам си да и направя още 55 картички за рождения ден), тръгна от двете петици, които нямаше как да са разположени една зад друга в отворено положение на картичката. Всичко стана нещо между сърце и някаква ябълка.

Втората идея също бе негова: какво е за нас 3 октомври, и какво е за останалия свят. Заех се по бързата процедура да реализирам идеите. Лицевата част на картичката ми достави истинско удоволствие със своя ретро стил. Вътрешната страна беше малко тежка за изпълнение - да нарисувам и изрежа всичките цветя в надпревара с времето. (Все ми е навик да ги довършвам обувайки се на вратата и да ги поднасям още "топли".)

От тази картичка нататък заобичах много твърдите картони, поне по 2-3 мм дебели, за основи на картичките.
Няма коментари:

Публикуване на коментар